Ljudböcker och andra alternativ

Ljudböcker och andra alternativ

Har du svårt att hitta tid för att läsa? Växer skämshögen varje dag? De få tillfällena som ges för läsning kommer sällan, vanligtvis blir det några sidor på pendeln till och från jobbet eller innan det är dags att sova. Varför inte testa att börja lyssna på böcker istället. Med tjänster som Blinkist behövs det ingen tung bok att bära omkring på. Du har tusentals böcker direkt i mobilen där du smidigt kan lyssna när som helst.

Nu för tiden finns det massor av ljudbokstjänster mycket beroende på vad den bokhungrige önskar. Du är kanske en av dem som ständigt känner att du aldrig har tid emellan studier, jobb eller barn och då passar Blinkist perfekt. Deras idé bygger på att korta ner lästiden av facklitteratur genom vad som kallas ”sammanfattade böcker”. Det syftar på att komprimera en bok till en 15 minuter lång sammanfattning, med bara de mest essentiella insikterna från boken kvar. Läs mer om Blinkist här.

Blinkist är både flexibelt och prisvärt

Ljudböcker är inte något som endast sparar tid, de ger dig möjligheten att lyssna på böcker där du tidigare inte kunnat läsa. Som exempelvis när det ska storhandlas, när du sitter bakom ratten eller är ute i spåret på en joggingrunda. Lägg sedan till att det bara kostar en spottstyver. Blinkist kostar 129 kronor månadsvis vilket du knappt får mer än en vanlig bok för. Du får helt enkelt möjligheten att uppleva mer litteratur i vardagen utan att spräcka plånboken.

En helt ny upplevelse

Du kanske känner att du redan läst alla böcker som är värda och läsa? Då finns det fortfarande något att hämta i att ”läsa om” en bok i ljudboksform. Att lyssna blir en helt annan upplevelse där andra sinnen får vara delaktiga och du kan upptäcka andra nyanser i redan lästa texter. Många ljudböcker läses upp av fantastiska berättare som skickligt ger ord och meningar liv. Ett hett tips är Stephen Frys uppläsning av Harry Potter, för såväl nya läsare som gamla.